ensv

Kunskap och tradition

Ända sedan 1957 har vi i Floby tillverkat produkter åt fordonsindustrin. Under årens lopp har vi samlat på oss en bred kunskap inom både bearbetning och montering.
Tack vare detta tillverkas i dag alla våra produkter enligt branschens högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan. För att ytterligare optimera processen för varje produkt arbetar våra tekniker i ett nära samarbete med kunderna.

Drivna medarbetare – nöjda kunder

I vår fabrik möts du av stolta medarbetare med stort engagemang, bred erfarenhet och hög kompetens. Att arbeta hos oss innebär ett spännande jobb inom fordonsindustrin, med snabba förändringar och möjlighet att påverka och utvecklas. Vår tekniknivå i fabriken är hög och vi erbjuder våra kunder och leverantörer en god servicenivå med stor flexibilitet – allt för att möta deras varierande krav och behov.

En partner att lita på

Som en av Falköpings kommuns största arbetsgivare är vi en trygg arbetsplats. Vår verksamhet betyder mycket för regionen och vi har ett nära samarbete med samhället och det lokala näringslivet.
Genom samarbete med företag på den europeiska marknaden är vi även en del av det industriella nätverket i Sverige och världen.
Fabrikens läge med bra infrastruktur, närhet till Göteborgs hamn och en grön och prisvärd energi gör att vi kan erbjuda konkurrenskraftiga och hållbara lösningar för våra kunder runt om i världen.

Bearbetning

Vi har en bred kompetens och en lång erfarenhet av bearbetning i olika materialkvaliteter. Våra processer är svarvning, fräsning, borrning, brotschning och slipning. Tillverkning av stora och små serier sker i produktionslinjer eller maskinceller med fleroperationsmaskiner. Kvalitetssäkring av våra processer görs enligt den högsta standarden. Våra kunniga tekniker kan snabbt ta fram lösningar på unika kundförfrågningar. Vi utvecklar ständigt vår bearbetning med det senaste på marknaden.

Ytbehandling

Vi kan ytbehandla våra produkter för att ge ett fullgott korrosionsskydd. Vi har kunskap inom fosfatering, elektrodopplackering(ED) och täckmålning. Elektrodopplackering(ED) används som barriärskydd och täckfärg, vilket ger en mycket god inträngningsförmåga i geometriskt komplicerade komponenter. Med fosfatering förbättras korrosionsskyddet. Uppstår en skada i lackfilmen så bromsas rostkrypningen från skadan effektivt, samt att vidhäftning för färg förbättras betydligt. För att möta fordonsindustrins krav på ytomvandling före lackering har vi en process med avfettning, aktivering, zinkmanganfosfatering och passivering.

Montering

Vi har stor kunskap inom helautomatiserad, semiautomatiskt alternativt manuell montering av komponenter och system. Vid montering av hjullager sker detta med robotar i monteringsrum med övervakning av lufttemperatur, luftfuktighet och luftrenhet.
Under en monteringscykel övervakas bland annat presskraft, position och slutkraft i realtid. Monteringsprocessen är byggd för säkerhet, med verifiering av varje genomfört processteg.

Lättvikt

Vår utveckling har gjort bearbetningen av materialet enklare och mer kostnadseffektiv. Materialet kan tillämpas på produkter som söker efter lätt vikt kombinerat med slitstyrka.
Vi har sedan 90-talet utvecklat en SiCaLight-bromsskiva. Aluminium förstärkt med kiselkarbid (SCRA) ger produkter som är lätta och slitstarka på samma gång. Fördelen med att använda SCRA i bromsskivor är att det blir oerhört slitstarkt med en hög värmeledningsförmåga samtidigt som det är betydligt lättare än järn. Bromsskivor med SiCaLight-teknologin sitter monterade på vissa utföranden av Volvo V40. Läs mer på www.sicalight.com