ensv

AC Floby anpassar sin affärsplan till en alltmer global fordonsmarknad. Första steget i satsningen på en tydligare internationell närvaro är ett kontor i Shanghai.
– Vi ska vara där våra kunder finns. Därför etablerar vi oss nu i Kina, säger AC Flobys vd, Magnus Hellsten.

AC Floby etablerar sig på den kinesiska marknaden. Från och med september har det svenska företaget, som sedan 1957 har tillverkat fordonskomponenter till både nationell och internationell bilindustri, ett kontor i Shanghai.
– Vi ska vara där våra kunder finns. För dem är det viktigt att ha sin tillverkning där de säljer sina fordon. Därför har vi de senaste tio åren sett en ökad expansion av fordonstillverkningen till andra länder. För att vi som nyckelleverantör ska kunna erbjuda både service och support på den höga nivå som vi eftersträvar måste vi också öka vår internationella närvaro, säger Magnus Hellsten, vd för AC Floby.

Öppet affärsklimat

Etableringen i Shanghai följer AC Flobys nya, globalt inriktade affärsplan. Det handlar dock inte enbart om en anpassning till nuvarande kunders alltmer globala leverantörsstrukturer. Det är också en satsning mot en ny marknad med nya samarbeten.
– Kina är en spännande marknad med stora volymer. Efterfrågan på ny teknik och nya lösningar är stor. Samtidigt är man inte bunden till samma hierarkiska strukturer som vi är vana vid i Europa. Det skapar ett öppnare och attraktivare affärsklimat för en mindre aktör som oss, säger Magnus Johansson, director för sales and marketing.

Fysisk närvaro avgörande

Även om en marknad är global finns det stora lokala skillnader ifråga om traditioner och kultur. En fysisk närvaro är därmed avgörande för AC Floby.
– Det nya kontoret i Shanghai är första steget i AC Flobys internationella satsning och en kulturbrygga mellan våra båda länder, säger Magnus Johansson.

Shanghai office, AC Floby, China

Marc Tempus på bild arbetar för AC Floby i Shanghai.

 

Källa: https://www.di.se/pressreleaser/2018/9/28/automotive-components-floby-expanderar-sin-verksamhet-och-oppnar-kontor-i-shanghai/

Director Engineering & Business development