ensv

AC Floby är sedan en tid tillbaka guldsponsorer åt Möjligheternas Värld som varje år arrangerar en mässa där man uppmärksammar teknik- och industribranschen för den yngre målgruppen.

Josefine Lund, Projektledare på Möjligheternas Värld berättar -Tanken med Möjligheternas Värld är att Skaraborgs skolelever får vidga sina vyer angående gymnasieutbildning och deras framtida yrkesliv; kanske testar eleverna på yrken de inte hade någon aning om ens fanns. I år provar åttondeklassarna allt från svets, programmering och design till CNC-bearbetning och 3D-printing. De får även ta en titt in i framtidens industri och teknik med robotar, artificiell intelligens och virtuell verklighet.


Tre studenter från Skaraborgs Teknikcollege berättar om 3D-utskrifter för en grupp åttondeklassare. 

-Förhoppningen är att eleverna ska hitta just det som de brinner för inom teknik och industri. Därmed är Möjligheternas Värld ett sätt att på sikt stärka kompetensförsörjningen inom teknik- och industribranschen inom både Skaraborg och hela Sverige. Detta gemensamma mål delas av både lokala skolor, företag och kommuner som tillsammans skapar möjligheten för Möjligheternas Värld.

 

Referens: Möjligheternas Värld, Pressmeddelande 5 april 2018.