ensv

Den 1 juli överlämnar Hans Gustavsson stafettpinnen till Magnus Hellsten – som blir ny VD för AC Floby.

En pressträff hölls på AC Floby måndagen den 18 juni där Tillförordnad Platschef Hans Gustavsson kort berättade om den senaste tidens tillväxt på företaget. Men den stora nyheten var att få presentera AC Flobys nya VD som med en lång och gedigen erfarenhet inom Volvokoncernen nu ska ta över rodret i Flobyfabriken.

Magnus Hellstens tidigare uppdrag inom Volvo har till största del varit inom produktion som bland annat chef för Torslandafabriken, chef för all personbilsproduktion inom Volvo, chef för fabriken i Thailand och nu senast chef för Köpings Volvofabrik.
-Magnus berättar, det ska bli spännande och utmanande att få börja arbeta i Floby med den tydliga och framtidsenliga affärsplanen som har tagits fram i ledning av Hans Gustavsson.

På pressträffen medverkade Magnus Sundén, näringslivschef, Dan Hovskär (KD), ledamot i kommunstyrelsen, Karola Svensson (C), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och Dan Gabrielsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Den tillväxt vi nu ser inom tillverkningsindustrin, och främst fordonsindustrin, är unik för en kommun som Falköping, säger Dan Gabrielsson, kommunstyrelsens ordförande. Tillväxtfråg­orna har högsta prioritet och vi arbetar intensivt för att möta företagens behov. Vi har en nära dialog med Automotive Components för att stödja deras utveckling, vilket innebär satsningar på utbildning, boende och infrastruktur.”


Från vänster Hans Gustavsson, Magnus Hellsten.

För att läsa mer om Magnus Hellsten och kommunens satsningar i Floby, klicka in på länkarna nedan.

Första dagen för ny AC Floby-vd

Kommunen satsar i Floby

Källa:
www.falkoping.se

Kontakt:
Emil Svantesson, Marknadskoordinator, AC Floby.
emil.svantesson@acfloby.se / +46 515 776 847
2018-06-21